Skip to main content

Aimée: “Certificering is een meerwaarde in iedere branche!”

Met een enorme diversiteit aan klanten – van installatiebedrijf tot een importeur van zoete aardappelen – is onze allround KAM-adviseur Aimée van Dreumel een echte duizendpoot die elke klant zo optimaal mogelijk wil ontzorgen.

Aimée van Dreumel is organisatieadviseur op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu bij Conformiso. Ze houdt zich voornamelijk bezig met certificeringstrajecten rondom ISO 9001 (kwaliteitsmanagement), VCA (veiligheid en gezondheid), IFS (voedselveiligheid), beoordelingsrichtlijnen voor installatiebedrijven en HKZ (kwaliteit in de zorg). Ze vertelt enthousiast over haar werkzaamheden bij Conformiso. Aimée: “Voor wat voor certificaat je ook gaat als organisatie, het doel mag eigenlijk nooit enkel het behalen van het papiertje zijn. Met het doorlopen van een certificeringstraject voer je als organisatie een complete professionaliseringsslag door. Dat is de grootste toegevoegde waarde. De manier waarop je je medewerkers betrekt bij dit proces bepaalt uiteindelijk mede wat het je als organisatie daadwerkelijk oplevert. Ik merk dat bedrijven het belang van certificering steeds meer inzien. Het fungeert als de kapstok om je zaken goed te kunnen borgen.”

Grote diversiteit aan opdrachtgevers
Aimée geeft aan dat ze recentelijk trajecten heeft mogen begeleiden voor zeer uiteenlopende bedrijven. Veel partijen uit de zorgsector, een bedrijf in veiligheidsschoenen, een constructiebedrijf, installatiebedrijven, een bouwbedrijf, interieurmakers en zelfs een importeur van zoete aardappelen. Enorm divers qua branches en grootte van de organisaties, maar met één grote overeenkomst: ze zien certificering als een meerwaarde voor hun bedrijf. En Aimée is als KAM-adviseur in elk certificeringstraject een houvast voor haar opdrachtgevers.

Externe audit
De avond voor een externe audit begint het nog altijd te kriebelen. “Zo gauw de norm is geïmplementeerd wordt mijn werk beoordeeld door een externe certificerende instelling. Ik weet dat alles helemaal in orde is, maar blijf door die kriebels toch nog even extra scherp. Je wilt gewoon een succes maken van elk certificeringstraject dat je mag begeleiden. Veel opdrachtgevers worden een beetje zenuwachtig net voor een audit. Op de dag van de audit fungeer ik daarom meestal als de geruststellende steun en toeverlaat. Ik ‘vertaal’ bijvoorbeeld de vragen die gesteld worden. Dan ontstaan er door de vraagstelling van een externe auditor in ieder geval geen misverstanden. Want de benodigde documenten en registraties zijn uiteraard gewoon altijd aanwezig.”

Ontzorgen
Vooral van organisaties die actief zijn in de zorgsector wordt nu meer gevraagd qua certificeringseisen vanuit bijvoorbeeld de gemeenten. Aimée vertelt: ”Het aantal zorg gerelateerde opdrachtgevers is de laatste tijd opvallend gestegen bij Conformiso. Dat is een direct gevolg van de aangescherpte eisen van gemeenten. Zorgverleners moeten nu gecertificeerd zijn. In verband met corona was er het afgelopen jaar wel wat coulance met de termijn. Wij helpen onze opdrachtgevers om in ieder geval tijdig aan de certificatie-eis te voldoen. En dat maakt ons werk extra mooi, om drukke organisaties hierin echt te mogen ontzorgen.”

Ook behoefte aan ondersteuning bij de certificering van jouw organisatie op het gebied van Kwaliteit, Informatiebeveiliging, Arbo of Milieu? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@conformiso.nl.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times