Skip to main content
Slide Background

Actualiteit

De voordelen van ‘KAM as a service’ bij Conformiso

Voor het onderhouden van alle certificeringen binnen jouw bedrijf hoef je niet per se een eigen KAM-medewerker aan te stellen. Dit kun je prima ‘as a service’ inkopen. En dat brengt zoveel voordelen met zich mee dat het mogelijk veel interessanter is dan wanneer je iemand intern hiervoor opleidt. We zetten de voordelen met plezier op een rijtje voor je: Geen investering in kennis en kunde Je hoeft niet te investeren in dure en langlopende opleidingen voor een interne KAM-medewerker. Onze expert brengt immers álle benodigde actuele kennis en ervaring direct met zich mee en werkt volgens beproefde ‘best practices’. Efficiënt werken leidt tot kostenbesparing Je bespaart kosten doordat een specialist met zijn knowhow, ervaring en het gebruik van specifieke tools vaak efficiënter en effectiever taken uitvoert dan je eigen KAM-medewerker. Praktisch nut en beperken van risico’s De uitbestede KAM-taken worden uitgevoerd op een wijze waarbij niet alleen wordt voldaan aan eventuele wettelijke verplichtingen of normeisen, maar waarbij ook maximaal praktisch nut voor jouw bedrijf wordt gerealiseerd en risico’s worden beperkt. Certificeringsgarantie Met onze specialist krijg je er een certificeringsgarantie bij. Zolang wij het beheer en onderhoud van jouw KAM-management uitvoeren, ben jij verzekerd van het behoud van je certificering(en). Gegarandeerd! Beheersbaarheid en variabiliteit van de kosten Soms is er wat meer werk te doen en soms wat minder. Onze

View Full Post

;

VCA brengt algehele bewustwording rondom veiligheid bij Van Oorschot Aluminium

Van Oorschot Aluminium kreeg vanuit diverse opdrachtgevers steeds vaker de eis om VCA-gecertificeerd te zijn. Daarmee kwam VCA als vanzelf op de agenda bij de directie. Bart vertelt over de opstart: “We zijn een familiebedrijf en ooit klein begonnen. We hebben in de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en dan dien je ook over het aspect veiligheid na te denken. Mede door de vraag vanuit opdrachtgevers is de bewustwording over het belang van veiligheid geactiveerd.

KAM-werkzaamheden uitbesteed

Wanneer je als organisatie een ISO- of ander certificaat wilt behalen, ontkom je niet aan audits. Een audit is eigenlijk niets anders dan een toetsing om te kijken of je aan de eisen van de norm voldoet. Na het lezen van deze blog ken je het verschil tussen een interne en externe audit, weet je wie een audit uitvoert en waarom organisaties soms zelf kiezen voor onaangekondigde audits. Daarnaast kom je erachter hoe je je goed op een audit kunt voorbereiden én wat Conformiso hierin kan betekenen.

Barbara: “Veiligheid is de bril waardoor ik altijd naar zaken zal kijken.”

Barbara Krupp is per 1 juni 2023 gestart als organisatieadviseur KAM bij Conformiso. Ze maakte een wending in haar carrière waarvan ze op voorhand dacht die niet te kunnen maken. Echter, toen ze Conformiso leerde kennen, was ze al vrij snel om. “Bij deze organisatie durf ik de stap te maken”, aldus Barbara. Lees haar verhaal en de ervaring van haar eerste maanden in haar nieuwe functie.

Werken aan gedrag, cultuur en veiligheid met de Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder (SCL) is erop gericht dat bedrijven bewuster veilig en gezond handelen en zo incidenten zoals ongelukken, schades of verzuim voorkomen of beperken. Wanneer een bedrijf deze norm implementeert is iedereen binnen de organisatie hierin betrokken vanuit de thema’s houding, gedrag en cultuur.

Help, een audit!

Wanneer je als organisatie een ISO- of ander certificaat wilt behalen, ontkom je niet aan audits. Een audit is eigenlijk niets anders dan een toetsing om te kijken of je aan de eisen van de norm voldoet. Na het lezen van deze blog ken je het verschil tussen een interne en externe audit, weet je wie een audit uitvoert en waarom organisaties soms zelf kiezen voor onaangekondigde audits. Daarnaast kom je erachter hoe je je goed op een audit kunt voorbereiden én wat Conformiso hierin kan betekenen.

Meet the Expert ‘Duurzaamheid: willen of moeten?’

Op woensdag 5 juli organiseerden wij de bijeenkomst ‘Meet the Expert’ met als thema ‘Duurzaamheid: willen of moeten?’ Zo’n 30 deelnemers uit diverse branches hoorden die middag de inspirerende verhalen van verschillende ondernemers over hoe zij duurzaamheid, MVO en maatschappelijke betrokkenheid in hun organisatie hebben geïntegreerd. Stuk voor stuk mooie voorbeelden die aanzetten tot actie en verandering binnen jouw eigen organisatie.

Patricia Bijnsdorp (Spyntri): ‘Nog nooit zo’n korte sollicitatieprocedure gehad!’

Patricia Bijnsdorp is sinds mei 2023 Operationeel Manager bij Spyntri, de dochteronderneming van Conformiso en Kleemans Organisatieadvies die zich volledig richt op informatiebeveiliging. Patricia vertelt je graag over de bijzonder korte sollicitatieprocedure en waarom Spyntri voor haar het ‘perfecte plaatje’ is.

Maak kennis met organisatieadviseur Sanne van Horrik

Sanne van Horrik is sinds januari 2023 allround organisatieadviseur bij Conformiso. Ze kijkt tevreden terug op dat eerste half jaar binnen het team: “Het is altijd spannend om aan iets nieuws te beginnen, maar ik heb geen seconde spijt gehad van deze overstap.”

Wat voor werk doet een K.A.M.-adviseur eigenlijk?

‘Conformiso is al ruim 30 jaar dé specialist op het gebied van kwaliteit, arbo, milieu en informatiebeveiliging voor het MKB.’ Dat is een hele korte omschrijving van ons bedrijf. Maar wat houdt het werk van die specialisten, van die K.A.M.-adviseurs dan precies in, wordt ons vaak gevraagd. Dat leggen we graag uit in deze blog.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times