Skip to main content
Slide Background

Actualiteit

Barbara: “Veiligheid is de bril waardoor ik altijd naar zaken zal kijken.”

Barbara Krupp is per 1 juni 2023 gestart als organisatieadviseur KAM bij Conformiso. Ze maakte een wending in haar carrière waarvan ze op voorhand dacht die niet te kunnen maken. Echter, toen ze Conformiso leerde kennen, was ze al vrij snel om. “Bij deze organisatie durf ik de stap te maken”, aldus Barbara. Lees haar verhaal en de ervaring van haar eerste maanden in haar nieuwe functie.

Werken aan gedrag, cultuur en veiligheid met de Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder (SCL) is erop gericht dat bedrijven bewuster veilig en gezond handelen en zo incidenten zoals ongelukken, schades of verzuim voorkomen of beperken. Wanneer een bedrijf deze norm implementeert is iedereen binnen de organisatie hierin betrokken vanuit de thema’s houding, gedrag en cultuur.

Help, een audit!

Wanneer je als organisatie een ISO- of ander certificaat wilt behalen, ontkom je niet aan audits. Een audit is eigenlijk niets anders dan een toetsing om te kijken of je aan de eisen van de norm voldoet. Na het lezen van deze blog ken je het verschil tussen een interne en externe audit, weet je wie een audit uitvoert en waarom organisaties soms zelf kiezen voor onaangekondigde audits. Daarnaast kom je erachter hoe je je goed op een audit kunt voorbereiden én wat Conformiso hierin kan betekenen.

Meet the Expert ‘Duurzaamheid: willen of moeten?’

Op woensdag 5 juli organiseerden wij de bijeenkomst ‘Meet the Expert’ met als thema ‘Duurzaamheid: willen of moeten?’ Zo’n 30 deelnemers uit diverse branches hoorden die middag de inspirerende verhalen van verschillende ondernemers over hoe zij duurzaamheid, MVO en maatschappelijke betrokkenheid in hun organisatie hebben geïntegreerd. Stuk voor stuk mooie voorbeelden die aanzetten tot actie en verandering binnen jouw eigen organisatie.

Patricia Bijnsdorp (Spyntri): ‘Nog nooit zo’n korte sollicitatieprocedure gehad!’

Patricia Bijnsdorp is sinds mei 2023 Operationeel Manager bij Spyntri, de dochteronderneming van Conformiso en Kleemans Organisatieadvies die zich volledig richt op informatiebeveiliging. Patricia vertelt je graag over de bijzonder korte sollicitatieprocedure en waarom Spyntri voor haar het ‘perfecte plaatje’ is.

Maak kennis met organisatieadviseur Sanne van Horrik

Sanne van Horrik is sinds januari 2023 allround organisatieadviseur bij Conformiso. Ze kijkt tevreden terug op dat eerste half jaar binnen het team: “Het is altijd spannend om aan iets nieuws te beginnen, maar ik heb geen seconde spijt gehad van deze overstap.”

Wat voor werk doet een K.A.M.-adviseur eigenlijk?

‘Conformiso is al ruim 30 jaar dé specialist op het gebied van kwaliteit, arbo, milieu en informatiebeveiliging voor het MKB.’ Dat is een hele korte omschrijving van ons bedrijf. Maar wat houdt het werk van die specialisten, van die K.A.M.-adviseurs dan precies in, wordt ons vaak gevraagd. Dat leggen we graag uit in deze blog.

Breng je bedrijf in de lift met de CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2. De experts van Conformiso ondersteunen bij het implementeren van deze ‘ladder’ in jouw organisatie.

Patty, de Arbeidshygiënist bij Conformiso

Patty van der Cruijsen is Hoger Veiligheidskundige (HVK’er) en Arbeidshygiënist en werkt al sinds 2017 bij Conformiso. Ze is door haar opleiding en werkervaring dé expert op het gebied van veiligheid op de werkvloer.

Blijf up to date!

Wil jij altijd op de hoogte zijn van nieuws rondom Kwaliteit, Arbo en Milieu? Abonneer je dan op de Conformail, onze nieuwsbrief die elk kwartaal bij zo’n 1800 lezers op de digitale deurmat ploft.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times