Skip to main content
Slide Background

Reviews

2FIT4’s route naar HKZ-certificering: “Een stevig fundament in kwaliteit en veiligheid voor onze organisatie.”

Eén van de normen waar Conformiso zich mee bezighoudt is HKZ, Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Deze norm is in het leven geroepen voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg- en welzijnssector. De HKZ-norm is gebaseerd op ISO 9001. HKZ kan door iedere zorgorganisatie geïmplementeerd worden; voor kleine organisaties is de norm wat aangepast. Vandaag spreken we met Patrick de Rooij, mede-oprichter van 2FIT4, over de implementatie van de HKZ-norm bij hun stichting.

VCA brengt algehele bewustwording rondom veiligheid bij Van Oorschot Aluminium

Van Oorschot Aluminium kreeg vanuit diverse opdrachtgevers steeds vaker de eis om VCA-gecertificeerd te zijn. Daarmee kwam VCA als vanzelf op de agenda bij de directie. Bart vertelt over de opstart: “We zijn een familiebedrijf en ooit klein begonnen. We hebben in de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en dan dien je ook over het aspect veiligheid na te denken. Mede door de vraag vanuit opdrachtgevers is de bewustwording over het belang van veiligheid geactiveerd.

Meet the Expert ‘Duurzaamheid: willen of moeten?’

Op woensdag 5 juli organiseerden wij de bijeenkomst ‘Meet the Expert’ met als thema ‘Duurzaamheid: willen of moeten?’ Zo’n 30 deelnemers uit diverse branches hoorden die middag de inspirerende verhalen van verschillende ondernemers over hoe zij duurzaamheid, MVO en maatschappelijke betrokkenheid in hun organisatie hebben geïntegreerd. Stuk voor stuk mooie voorbeelden die aanzetten tot actie en verandering binnen jouw eigen organisatie.

Wat voor werk doet een K.A.M.-adviseur eigenlijk?

‘Conformiso is al ruim 30 jaar dé specialist op het gebied van kwaliteit, arbo, milieu en informatiebeveiliging voor het MKB.’ Dat is een hele korte omschrijving van ons bedrijf. Maar wat houdt het werk van die specialisten, van die K.A.M.-adviseurs dan precies in, wordt ons vaak gevraagd. Dat leggen we graag uit in deze blog.

Breng je bedrijf in de lift met de CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2. De experts van Conformiso ondersteunen bij het implementeren van deze ‘ladder’ in jouw organisatie.

MVO Prestatieladder; duurzaam ondernemen bij Funeral Products

Conformiso begeleidt Funeral Products bij het behalen van de MVO Prestatieladder, trede 3. De MVO Prestatieladder is een Managementsysteem en certificatienorm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

What the hack! Hoe voorkom je dat?

Spyntri is volledig gespecialiseerd in informatiebeveiliging en regelt binnen MKB-bedrijven alles rondom het thema cybersecurity.

Voordelen van uitbesteden KAM-taken

Het naleven van wet- en regelgeving op het gebied van KAM (Kwaliteit, Arbo, Milieu) kan een uitdaging zijn voor een bedrijf. Door deze taken uit te besteden aan een externe partij met de juiste kennis, kan een bedrijf zich ervan verzekeren dat deze wet- en regelgeving wordt nageleefd. Met Conformiso heb je altijd de juiste expertise in huis. Lees alles over de voordelen van het uitbesteden van KAM-taken.

Sankomij Installatietechniek: bewust gekozen voor BRL’s

Het Veldhovense Sankomij is al sinds 1967 actief als installatiebedrijf in Noord-Brabant en Limburg. Met zo’n 110 medewerkers verzorgt Sankomij de installaties van seriematige woningbouw projecten, zowel nieuwbouw als renovatie. Bovendien verzorgt ze met een 24 uur servicedienst het beheer en onderhoud van meer dan 24.000 C.V.- en warmwatertoestellen voor zowel (sociale) woningcorporaties als particulieren en bedrijven. Michel van Gemert is sinds 2017 algemeen directeur van Sankomij. We spraken hem over het bedrijf, het belang van BRL’s en de rol van Conformiso bij het onderhoud en beheer van deze richtlijnen.

Maurice Kassenbouw: “Sterker imago door VCA-certificering”

Maurice Kassenbouw is al 70 jaar actief in de kassenbouw. Begonnen in 1948 als lokale kassenbouwer en nu uitgegroeid tot een bedrijf met een internationaal vooraanstaande positie in de tuinbouwsector. Ze verzorgen op maat gemaakte totaalprojecten, waar de vraag van de klant altijd centraal staat. Een echt familiebedrijf met oog voor elkaar. Wij spraken met Ed Beeren, teamleader Building & Services over de samenwerking met Conformiso.

Petra Timmer: veel ervaring in voedselveiligheid

Petra Timmer is sinds 2021 allround KAM-adviseur bij Conformiso. Met haar rol draagt ze dagelijks bij aan het implementeren en onderhouden van kwaliteitssystemen binnen verschillende MKB-bedrijven. Zij werkte voorheen op de kwaliteitsafdeling bij voedingsmiddelenbedrijven, nu komt ze als KAM-adviseur bij veel verschillende bedrijven over de vloer. “Het vertrouwen en het ontzorgen van de klant dat beloond wordt met een certificaat geeft mij de voldoening in mijn werk.”

Berghege: “Dankzij Patty niet telkens het wiel opnieuw uitvinden.”

Bouwbedrijf Berghege is een echt Brabants bedrijf. Een breed bouwbedrijf, gericht op zowel woning- als utiliteitsbouw. Ze zijn regionaal geworteld, maar opereren landelijk. Een familiebedrijf met een hecht team van zo’n 200 medewerkers; betrokken, loyaal en verantwoordelijk. Wij spraken met Penny van Strien, werkzaam op de afdeling engineering & calculatie en beheerder van de bibliotheek, over de samenwerking met Conformiso.

Annette Willems: “Certificering is maatwerk!”

Voor Annette Willems, organisatieadviseur bij Conformiso, is elke dag weer anders. Ze blijft in beweging om de begeleiding die ze biedt maximaal aan te laten sluiten bij het bedrijfsproces van klanten. Dat doet ze sinds 2013 voor Conformiso. Daarvoor werkte ze als interne kwaliteitsmanager en auditor. Annette zat dus op elke stoel aan de certificeringstafel. Naast haar werk als adviseur is ze onderdeel van het kernteam van Conformiso. Ze helpt medewerkers met vraagstukken en draagt bij aan de binding van het bedrijf. Reden genoeg om het verhaal van Annette te vertellen.

CTOUCH gaat voor duurzaamheid

CTOUCH, een fabrikant van groot formaat touchscreen displays voor de educatieve en zakelijke markt, heeft de handen ineengeslagen met Dispersed en Conformiso om het ultieme duurzaamheidsdoel te bereiken: de meest duurzame Europese leverancier van touchscreens in 2025. Deze groene ambitie moet ervoor zorgen dat de CO2-voetafdruk van de producten in 2025 met 60% is verlaagd en de circulariteit met 25% is verhoogd.

Bata Industrials: kwaliteit staat voorop

In 1894 startte Tomas Bat’a in Zlín (Tsjechoslowakije) zijn eerste schoenenfabriek. Dankzij slim ondernemerschap, mechanisatie en concurrerende prijzen, lukt het Bat’a om in slechts een paar decennia een van ‘s werelds grootste schoenenproducenten te worden. In het Brabantse Best ontwikkelt en produceert familiebedrijf Bata nu nog steeds veiligheidsschoenen. Conformiso begeleidt Bata bij het beheer en onderhoud van hun ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerde managementsysteem. We spraken hierover met productiemanager Hans van Genuchten.

Avelco: ICT met een missie

ICT’ers met een missie, zo kun je de medewerkers van Avelco wel omschrijven. Zodra je het kantoor in Veldhoven binnenstapt, zie je op het whiteboard deze tekst hangen: ‘Het is onze missie om het gebruik en beheer van ICT bij ondernemingen in het MKB beter, veiliger en makkelijker te maken.’ Hoe ze dat doen en wat Conformiso en ISO-normen daarmee te maken hebben, vertellen Antonio en Ingrid Velings, eigenaren van Avelco.

Lavans: “Conformiso is onze sparringspartner op gebied van KAM”

Lavans is een logistiekdienstverlener en expert in bedrijfskleding, vloer- en sanitaire hygiëne. Van oorsprong is het een Helmonds bedrijf en zijn zij al meer dan 90 jaar actief in hun vakgebied. Lavans heeft meer dan 10.000 afleveradressen die ze bedienen op hun persoonlijke werkwijze. Deze afleveradressen zijn voornamelijk klanten uit de automotive branche, de branche groothandel en handelsbemiddeling en de metaalindustrie. Conformiso mag Lavans al jaren begeleiden bij het realiseren van hun ambities op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu.

Scheidt & Bachmann: “Alles wat je kan bundelen maakt het werk efficiënter”

In ‘Conformiso in de praktijk’ vertellen klanten over onze werkzaamheden bij hun organisatie. Deze keer is dat Scheidt & Bachmann Parkeersystemen, een innovatieve partij voor ‘smart parking’ uit Zoetermeer. Conformiso onderhoudt daar, samen met hun eigen medewerkers, al sinds 2013 het KAM-managementsysteem wat gecertificeerd is volgens ISO 9001, ISO 14001 en VCA**. Ze maken daarbij gebruik van MyQ, de digitale kwaliteitsmanager.

Reinis: “KAM dichter bij medewerkers door MyQ”

In ‘Conformiso in de praktijk’ vertellen klanten over onze werkzaamheden bij hun organisatie. Deze keer is dat NV Reinis, de afvalinzamelaar uit Spijkenisse. Sinds een jaar is Conformiso betrokken bij het KAM-management, met name middels de inzet van MyQ, de digitale kwaliteitsmanager.

Vrijdag Premium Printing: “Betrokkenheid van medewerkers is onontbeerlijk”

In ‘Conformiso in de praktijk’ vertellen klanten over onze werkzaamheden bij hun organisatie. Deze keer is dat Vrijdag Premium Printing (VPP), een B2B drukkerij in Eindhoven met als core-business het ‘ontwikkelen en produceren van verkoopbevorderende etiketten en verpakkingen’. Conformiso begeleidt VPP bij alles wat te maken heeft met het KAM-management.

T&G: “Annette zorgt dat K.A.M. geen papieren tijger wordt”

In ‘Conformiso in de praktijk’ vertellen klanten over onze werkzaamheden bij hun organisatie. Deze keer een speciale editie, geschreven en gepubliceerd door T&G Groep zelf. Conformiso-collega Annette Willems vertelt over haar werk als K.A.M.-adviseur bij dit aannemerscollectief uit Schijndel.

VHP Security Paper BV behaalde bijzondere ISO 37001

In ‘Conformiso in de praktijk’ vertelt een klant over onze werkzaamheden bij hun organisatie. Deze keer is dat VHP Security Paper, sinds 1644 producent van bank- en waardepapier. Conformiso begeleidde VHP afgelopen jaar bij het behalen van de bijzondere norm ISO 37001.

Van Wanrooij: outsourcen KAM bleek de oplossing

In ‘Conformiso in de praktijk’ vertelt een klant over onze werkzaamheden bij hun organisatie. Deze keer is dat Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling. Conformiso voert voor dit succesvolle bedrijf het volledig onderhoud en beheer uit van hun KAM-managementsystemen.

icon-angle icon-bars icon-times