Skip to main content

Avelco: ICT met een missie

ICT’ers met een missie, zo kun je de medewerkers van Avelco wel omschrijven. Zodra je het kantoor in Veldhoven binnenstapt, zie je op het whiteboard deze tekst hangen: ‘Het is onze missie om het gebruik en beheer van ICT bij ondernemingen in het MKB beter, veiliger en makkelijker te maken.’ Hoe ze dat doen en wat Conformiso en ISO-normen daarmee te maken hebben, vertellen Antonio en Ingrid Velings, eigenaren van Avelco.

“Wij vinden kwaliteit leveren uiteraard heel belangrijk,” vertelt Antonio. “En het werken volgens een norm zoals ISO 9001 of 27001 leveren structuur en dus goed werk op. Inmiddels zijn we al 4 jaar gecertificeerd volgens die normen maar daar is heel wat werk voor verzet.” Ingrid: “We kregen te maken met een klant die het certificaat wilde behalen en daarom ook van zijn ‘leveranciers’ een certificaat eiste. Uiteindelijk is die klant nog steeds niet gecertificeerd en wij dus wel. En het feit dat wij gecertificeerd zijn heeft inmiddels ook wel weer nieuwe klanten opgeleverd!”

“Norm mag geen keurslijf zijn”

Als echt Veldhovens bedrijf kwam Avelco voor advies en begeleiding bij het opzetten en implementeren van ISO 9001 en 27001 al snel uit bij Conformiso. Antonio: “We hadden het al vaker gehad over certificeren maar waren er een beetje huiverig voor. Bang dat het een papieren tijger zou worden die je in een keurslijf van strakke procedures duwt en dat wat er in de norm staat niet echt strookt met onze dagelijkse werkelijkheid. Wil van Limpt van Conformiso heeft ons op het juiste spoor gezet en laten zien dat heel veel aangepast kan worden naar de dagelijkse praktijk. Hij heeft geholpen met het opzetten van een structuur, liet ons vooral nadenken over wat het betekent voor Avelco en loodste ons zo door de norm heen.” “Voor de eerste audit waren we echt heel erg nerveus. We dachten dat het allemaal nog niet op orde was maar dat bleek echt wel zo te zijn,” kijkt Ingrid terug.

ISO in het DNA

Inmiddels zit het werken volgens de ISO-normen volledig in het DNA van het IT-bedrijf. Naast het eerder genoemde motto hangen een heleboel Post-it-plakkertjes op het whiteboard van Antonio. “Dat is mijn ISO-bord,” zegt hij lachend. “Ik heb altijd een heleboel ideeën over hoe dingen nóg beter of handiger kunnen. Die dingen zitten in mijn hoofd en moeten er nog uit. Dat lukt me niet als ik hier op kantoor aan het werk ben. Vaak lukt dat wel tijdens een werkvakantie, als ik door niemand gestoord word. ’s Morgens schrijf ik dan, meestal samen met Ingrid, een heleboel post-its vol met ideeën en ’s middags gaan we lekker de golfbaan op of genieten op een terras. Als we dan terugkomen op kantoor kunnen we er weer verder mee aan de slag.”

Conformiso neemt ervaring mee

Sinds een jaar of twee is Henk Otten de vaste adviseur vanuit Conformiso. “Henk zorgt voor duidelijkheid, verzorgt de interne audits en neemt alles door voor de externe audit. Hij zorgt er bovendien voor dat alles er zo uit ziet dat de auditor het goed vindt. Je merkt dat hij, net als de andere adviseurs van Conformiso, veel ervaring meeneemt, ook vanuit andere bedrijven. Daar kunnen we bij Avelco alleen maar van profiteren!” aldus Ingrid en Antonio.

Meer enthousiaste verhalen van onze klanten lezen? Klik dan door naar ons online magazine ‘Conformiso in de praktijk’

Weten wat Conformiso voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiliging, gezond & veilig werken en milieu? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times