Skip to main content

Berghege: “Dankzij Patty niet telkens het wiel opnieuw uitvinden.”

Bouwbedrijf Berghege is een echt Brabants bedrijf. Een breed bouwbedrijf, gericht op zowel woning- als utiliteitsbouw. Ze zijn regionaal geworteld, maar opereren landelijk. Een familiebedrijf met een hecht team van zo’n 200 medewerkers; betrokken, loyaal en verantwoordelijk. Wij gingen in gesprek met Penny van Strien, werkzaam op de afdeling engineering & calculatie en beheerder van de bibliotheek.

FAMILIEBEDRIJF
Van oorsprong is Berghege een familiebedrijf en gelukkig hangt die sfeer er nog steeds. Er zijn korte lijntjes en er is een prettige manier van samenwerken. Zo weet iedereen elkaar te vinden en hebben collega’s veel voor elkaar over. “Het bedrijf kijkt ook echt naar welke kwaliteiten je bezit en wat je leuk vindt om te doen. Zo deed ik eerst de werkvoorbereiding om vervolgens naar de kopersbegeleiding te gaan. Dit bleek niet goed bij mij te passen, vandaar dat we samen hebben gekeken naar ‘wat dan wel?’. Nu zit ik op mijn plek bij de afdeling engineering en calculatie, in het voortraject van de bouw. Hier werk ik samen met de opdrachtgevers, architect, overige adviseurs en installateurs om samen tot een optimaal ontwerp te komen. Doordat ik naast deze functie ook het beheer van de bibliotheek doe, heb ik veel informatie tot mijn beschikking wat betreft wet- en regelgeving. Zo kijk ik dagelijks of mijn projecten voldoen aan alle wettelijke eisen. Hierdoor ben ik ook bewust van onze ISO 9001, 14001 en VCA-certificeringen.”

VERDELING KVGN
De rol van KAM-coördinator is sinds dit jaar verdeeld over drie leden van het managementteam. Zo hebben zij alle drie op dit moment een eigen focus in deze nevenfunctie. “Je merkt dat elk onderwerp nu meer aandacht krijgt en krachtiger in de organisatie zit. Hierdoor zijn de verantwoordelijke afdelingsmanagers zich nu meer bewust van de eisen op het gebied van kwaliteit, milieu, veiligheid en arbo. Ik denk dat het op deze manier goed werkt om scherp te zijn op het formuleren van nieuwe doelstellingen.”

KWALITEIT EN VEILIGHEID
Veiligheid is voor Berghege een vanzelfsprekendheid. Eén van de manieren om bij al onze projecten dezelfde kwaliteit en veiligheid te garanderen, is eenzelfde werkwijze. “We willen graag een bepaalde uniformiteit. Wij werken met projectteams die in grote lijnen op dezelfde manier werken. Zo kan je makkelijker met teams schuiven en weet je waar zaken minder soepel lopen. Zo kunnen we blijven leren. Als er iets fout gaat in een project, wil je daar niet nog een keer tegenaan lopen. Op deze manier krijgen we ons kwaliteitsbeleid op een steeds hoger niveau. De bouw is een plek waar vaak verandering plaatsvindt, hierdoor blijven we scherp en informeren we elkaar over zaken die belangrijk zijn of veranderen.”

CONTINU SCHERP BLIJVEN
Onder onderhoud en beheer valt meer dan alleen het systeem dat is ingericht voor de certificeringen. Het gaat ook om het continu checken aan de praktijk en de veranderende normen en wet- en regelgeving. Bij het up-to-date houden ondersteunt Conformiso. “Patty zit ons achter de broek aan. Zo maakt ze voor ons de concept jaarverslagen en houdt ze alle acties bij. Veel moeten wij zelf doen, maar zij bewaakt dat het ook gebeurt. Ze houdt ons scherp en ziet waar zaken blijven liggen. Een ander voordeel is dat Patty het sneller weet als er veranderingen zijn in de normen en regelgeving en via Conformiso weet hoe haar collega’s daarmee omgaan. Dat geeft een snellere start zonder telkens het wiel opnieuw te moeten uitvinden.”

Meer enthousiaste verhalen van onze klanten lezen? Klik dan door naar ons online magazine ‘Conformiso in de praktijk’

Weten wat Conformiso voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiliging, gezond & veilig werken en milieu? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times