Skip to main content

CTOUCH gaat voor duurzaamheid

CTOUCH, een fabrikant van groot formaat touchscreen displays voor de educatieve en zakelijke markt, heeft de handen ineengeslagen met Dispersed en Conformiso om het ultieme duurzaamheidsdoel te bereiken: de meest duurzame Europese leverancier van touchscreens in 2025. Deze groene ambitie moet ervoor zorgen dat de CO2-voetafdruk van de producten in 2025 met 60% is verlaagd en de circulariteit met 25% is verhoogd.

Om concrete stappen te zetten in de richting van het duurzaamheidsdoel heeft Dispersed in opdracht van CTOUCH een onderzoek uitgevoerd naar de CO2-impacts van de producten en bedrijfsvoering middels een Levenscyclusanalyse (LCA). Dit onderzoek resulteert in een overzicht van de CO2 impacts in vier domeinen: productie, transport, gebruik en End-of-Life.
De inzichten uit de LCA zijn gebruikt om de strategie van CTOUCH-vorm te geven en Key Performance Indicators (KPI’s) te bepalen waarop de voortgang op het gebied van duurzaamheid en circulariteit wordt gewaarborgd. Door te focussen op deze KPI’s, en in samenwerking met Dispersed de juiste projecten op te zetten, reduceert CTOUCH de negatieve klimaatimpacts op verschillende strategische punten.

 

ISO 14001

De volgende concrete stap naar het behalen van de doelstelling was het inrichten van het milieumanagementsysteem volgens de ISO14001 norm. Met behulp van dit milieumanagementsysteem kunnen de milieurisico’s van de bedrijfsvoering worden beheerst, en indien mogelijk worden verminderd. Voor het inrichten van dit milieuzorgsysteem is de samenwerking met Conformiso gezocht.
Het belangrijkste onderdeel van deze norm is de milieu-risicoanalyse. Bij deze analyse beoordeelde Ester Verheijen van Conformiso samen met CTOUCH wat de milieurisico’s zijn voor alle vormen van mogelijke vervuiling. “Doordat Dispersed de LCA al had uitgevoerd en daarmee de KPI’s had bepaald, was er al heel veel inzicht in deze risico’s,” vertelt Ester. Aan de hand daarvan zijn beheersmaatregelen vastgesteld die vervolgens in een milieuplan verwerkt zijn. De uitwerking van zo’n milieuzorgsysteem is altijd maatwerk en dient goed te worden aangepast aan de aard, omvang en complexiteit van de organisatie.

Intrinsieke motivatie

Door de nauwe samenwerking van CTOUCH met Conformiso en Dispersed staat het bedrijf er goed voor op het gebied van duurzaamheid. Intern raken de medewerkers steeds meer begaan met duurzaam ondernemen, maar ook extern raken klanten en leveranciers steeds meer betrokken bij het verhaal. Duurzame veranderingen aan de producten komen in nauwe samenwerking met de leveranciers tot stand, waarbij de inzichten uit de LCA’s van Dispersed cruciaal zijn. Daarnaast is duurzaamheid voor klanten steeds vaker een reden om voor de producten van CTOUCH te kiezen. Hierin is ook het ISO14001 certificaat belangrijk. Met dit certificaat toont aan CTOUCH dat het milieumanagementsysteem op orde is en daarmee heeft het bedrijf een streepje voor op de concurrentie. Het werk van Dispersed en Conformiso voegt op die manier echt waarde toe aan de propositie van CTOUCH.

Meer enthousiaste verhalen van onze klanten lezen? Klik dan door naar ons online magazine ‘Conformiso in de praktijk’

Meer informatie over CTOUCH: https://ctouch.eu/nl

Meer informatie over Dispersed: https://dispersed.nl/

Weten wat Conformiso voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiliging, gezond & veilig werken en milieu? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times