Skip to main content

Ester Verheijen: “Klanten meenemen in het verhaal, bewustwording creëren, dat is zó leuk!”

Ze is al bijna 14 jaar allround adviseur bij Conformiso en doet nog altijd met veel plezier haar werk. ‘De afwisseling in branches en de fijne sfeer bij enthousiaste bedrijven die inzien hoe wij hen helpen, daar krijg ik energie van,’ aldus Ester Verheijen.

Ester is 27 jaar getrouwd, heeft drie kinderen, een hond en vier kippen. Ze woont in de omgeving van Veldhoven en werkt al sinds mei 2008 voor Conformiso. In haar functie als allround adviseur is ze van alle markten thuis, met een expertise op het gebied van milieuwet en -regelgeving. Ook is ze lid van het kernteam van Conformiso en bepaalt ze samen met Annette (adviseur) en Harold (directeur) de koers van het bedrijf.

‘Iets met kwaliteit’
Esters oorsprong ligt in de zorg. Ze werkte jarenlang als verpleegkundige, dialyseverpleegkundige en kwaliteitsmedewerker voor de functiegroep ‘Inwendige geneeskunde’. De stap naar adviseur bij Conformiso lijkt verrassend, maar is logischer dan -ie klinkt.
Als verpleegkundige kreeg Ester het aandachtsgebied kwaliteit onder haar hoede. Ze begon voor haar eigen afdeling met het maken van flowcharts en haar bedrevenheid werd al snel door andere afdelingen opgepikt. Toen ze uiteindelijk in de rol van kwaliteitsfunctionaris belandde, een opleiding volgde en de dialyseafdeling gecertificeerd moest worden, kwam ze voor het eerst in aanraking met een managementsysteem. En – voilà – dat lag Ester wel.
“Ik maakte samen met Harold (directeur Conformiso) muziek en ik wist dat hij iets met kwaliteit deed. Toevallig stond Conformiso toen net op het punt om uit te breiden en was er een reorganisatie in het ziekenhuis waardoor ik ging nadenken of dit misschien een kans was om iets anders te gaan doen. Na een geslaagde dag meelopen heb ik nog aardig getwijfeld, want het was toch een flinke stap om mijn veilige haven van 17 jaar in het ziekenhuis te verlaten. Toen Harold vroeg ‘hoe lang heb je nog nodig om een beslissing te nemen?’ en de bal blijkbaar bij mij lag, heb ik de stap durven zetten. En ik ben er nog iedere dag blij mee,” vertelt Ester tevreden.

Variatie en voldoening
Ester is dit jaar 14 jaar in dienst en de tijd is naar eigen zeggen voorbijgevlógen. Wat er zo leuk is? De afwisseling. Ze komt bij verschillende bedrijven in verschillende branches en daardoor voelt het steeds weer als nieuw. Ook de diversiteit in werkzaamheden ligt haar goed: “Zowel het praktisch bezig zijn met het uitwerken van managementsystemen als het coachen en aansturen van medewerkers vind ik heel leuk. Klanten meenemen in het verhaal, bewustwording creëren, begeleiden en inzichten meegeven. Die verscheidenheid is zó leuk.”
Wat de gouden tip is voor zoveel werkplezier? Ester blijkt echt een mensenmens te zijn en haalt uit de omgang met het team, maar ook met klanten, de meeste voldoening. Daarnaast is ze ook gevoelig voor het behalen van resultaat: “De waardering die ik voel en het leuke team waarmee we werken is echt belangrijk voor het werkgenot. Ook ben ik erachter gekomen dat ik vooruitgang boeken belangrijk vind en dat er resultaten te zien moeten zijn. De leukste klussen zijn de uitdagende opdrachten waarvan je zelf ook nog leert en samen met de klant een mooi resultaat behaalt.”

Sterk team
Door de jaren heen heeft Ester veel ervaring opgedaan. “Ja, natuurlijk groei je in je vak. Door de ervaringen die je opdoet, je wordt ouder, je leert mensen kennen. Alles wat je binnen en buiten je werk meemaakt neem je mee,” vertelt Ester. Daarnaast is het als adviseur van Conformiso ook belangrijk om je kennis up-to-date te houden. Daarom volgt iedereen geregeld trainingen en webinars voor de meest actuele informatie. Ester: “Dit kan echt over van alles gaan, zoals managementsystemen, nieuwe normen, veiligheid, milieuontwikkelingen, wet- en regelgeving, etc. Ook leer je veel van auditoren tijdens externe audits, bijvoorbeeld over de laatste wet- en regelgeving”.
Zijn er ook wel eens vraagstukken waar je als adviseur tegenaan loopt? “Ja, er zijn altijd wel dingen waar je niet meteen raad mee weet. Gelukkig hebben we bij Conformiso een heel hecht team. Ondanks dat we elkaar niet iedere dag zien, kun je altijd op elkaar rekenen en vragen stellen over bijvoorbeeld de beste aanpak.”

Bijzonder bedankje
“Iets wat ik zo bijzonder vind, is de waardering die klanten hebben voor het werk dat we doen. Zo kwam er een keer een klantaudit voor een klant die na ISO 9001 ook ISO 14001 wilde. Een paar jaar eerder was deze niet goed gegaan dus ze vonden het nogal spannend. Deze klantaudit ging uiteindelijk heel goed dus toen ik de volgende dag de voordeur opendeed kreeg ik een bos bloemen in m’n handen gedrukt. En dat terwijl ik gewoon mijn werk deed. Heel bijzonder.”

Ook behoefte aan ondersteuning bij de certificering van jouw organisatie op het gebied van Kwaliteit, Informatiebeveiliging, Arbo of Milieu? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@conformiso.nl.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times