Skip to main content

Lavans: “Conformiso is onze sparringspartner op gebied van KAM”

Lavans is een logistiekdienstverlener en expert in bedrijfskleding, vloer- en sanitaire hygiëne. Van oorsprong is het een Helmonds bedrijf en zijn zij al meer dan 90 jaar actief in hun vakgebied. Lavans heeft meer dan 10.000 afleveradressen die ze bedienen op hun persoonlijke werkwijze. Deze afleveradressen zijn voornamelijk klanten uit de automotive branche, de branche groothandel en handelsbemiddeling en de metaalindustrie. Conformiso mag Lavans al jaren begeleiden bij het realiseren van hun ambities op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu. 

Joost van Dishoeck werkt al ruim acht jaar bij Lavans. Hij is ooit gestart op de serviceafdeling en is tegenwoordig Logistiek Manager bij het bedrijf. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het ‘stukje’ KAM binnen het bedrijf zoals hij dat zelf zegt. Het stukje is eigenlijk nogal een understatement. Lavans is namelijk enorm vooruitstrevend op dit gebied en heeft, ondanks de vele certificeringen die zij al hebben, nog grote ambities. Joost Dishoeck vertelt: “In 2014 hebben we Conformiso voor het eerst ingeschakeld. We merkten dat onze klanten een bepaalde waarde hechten aan certificeringen. Om dit te realiseren hadden we behoefte aan sturing en advies binnen deze processen. Annette Willems, KAM-adviseur bij Conformiso, is toen aangesteld om ons hierbij te helpen. Inmiddels is Henk van Netten al enige jaren onze vaste adviseur vanuit Conformiso. Naast de ISO 9001 behaalden we ook de ISO 14001. Hierna hebben we besloten om ook de RABC-certificering (keurmerk hygiëne voor wasserijen, red.) te behalen. We vonden dat we met een professionele wasserij als onderdeel van onze dienstverlening, we moeten kunnen aantonen dat we aan de hygiëne-eisen voldoen.”

Ondersteuning waar nodig

Lavans heeft de zaken graag goed op orde op het gebied van KAM. Maar ondanks hun reeds behaalde doelen, kijken ze altijd verder naar hoe het nóg beter kan. Zo stelde Joost van Dishoeck een KAM-team samen om hun ambities om te zetten in haalbare doelen. Joost licht de werkwijze van het team toe: “Met regelmaat hebben we een meeting met dit team over alles wat er nu speelt rondom KAM binnen Lavans. Tijdens deze meetings komen er vraagstukken naar voren waar we zelf niet altijd antwoord op hebben. Dan is Henk er om ons te ondersteunen. Hij houdt ons ook scherp en vertelt ons waar we aan moeten denken. Dat is fijn, want soms gaat het om zaken waar je zelf nooit op was gekomen. Deze ondersteuning biedt Henk altijd op een fijne en pragmatische manier. Je merkt dat hij veel kennis van zaken heeft en ervaring. Wij als team nemen de uitvoerende rol op ons. Qua contactmomenten met Henk is het meer een golfbeweging. We zien Henk doorgaans niet wekelijks maar in de aanloop naar een audit toe nemen die contactmomenten toe en zorgt hij ervoor dat we niks missen en goed voorbereid zijn. Dat is onze manier van werken, we doen veel zelf omdat we veel kennis in huis hebben en Conformiso en Henk zijn onze sparringspartners.”

Groen, groener, groenst

Wanneer het gaat over de toekomst van KAM bij Lavans is Joost duidelijk: “We zijn nog lang niet klaar. We zijn al jaren bewust bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nu zijn we ook echt bezig met het behalen van de MVO-prestatieladder. Daarnaast zijn we sinds twee jaar ook gestart met een Clean Room. Een project wat nog veel diepgaander is met betrekking tot KAM dan dat we tot nu toe ooit hebben gedaan. Maar ik ben er zeker van dat er in de toekomst nog meer mooie uitdagingen staan te wachten en eventueel ook weer met hulp van Conformiso.”

Meer enthousiaste verhalen van onze klanten lezen? Klik dan door naar ons online magazine ‘Conformiso in de praktijk’

Weten wat Conformiso voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiliging, gezond & veilig werken en milieu? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times