Skip to main content

Maurice Kassenbouw: “Sterker imago door VCA-certificering”

Maurice Kassenbouw is al 70 jaar actief in de kassenbouw. Begonnen in 1948 als lokale kassenbouwer en nu uitgegroeid tot een bedrijf met een internationaal vooraanstaande positie in de tuinbouwsector. Ze verzorgen op maat gemaakte totaalprojecten, waar de vraag van de klant altijd centraal staat. Een echt familiebedrijf met oog voor elkaar. Wij spraken met Ed Beeren, teamleader Building & Services over de rol van Conformiso bij het beheer en onderhoud van hun kwaliteitssystemen.

Internationaal imago

Het bijzondere aan dit bedrijf is dat hun cultuur ingericht is als familiebedrijf, maar zij als bedrijf vooral internationaal opereren. De tuinbouwsector is een kleine sector waar Maurice Kassenbouw een groot aandeel in heeft. Hierin geven zij vooral brede adviezen. Aan de hand van deze adviezen verkopen zij de juiste onderdelen. Dit kan zowel het leveren van volledige kassen als losse installaties zijn. Doordat zij zich bewegen op de internationale markt zijn hun certificeringen ISO 9001 en VCA** extra van belang. “Voor ons was de VCA-certificering het meest passend. We zijn een staal- en bouwbedrijf en willen aan de juiste veiligheidseisen voldoen voor onze medewerkers. We wisten dat eigenhandig een systeem opzetten veel energie zou vereisen, vandaar dat we gekozen hebben voor VCA. Deze certificaten zijn nationaal erkend, maar ook internationaal wordt hiernaar gekeken. Door in het bezit te zijn van deze certificeringen, creëren we een sterker imago naar onze klanten toe.”

Onderhoud van kwaliteitssystemen

Al meer dan 15 jaar is Maurice Kassenbouw in het bezit van veiligheids- en kwaliteitssystemen. Deze systemen kun je als bedrijf zelf onderhouden, maar toch besloten ze om dit uit te besteden aan Conformiso. Om meerdere redenen. “Willy zorgt er bij ons voor dat alles blijft lopen. Ze heeft een eigen blik, zeker omdat ze niet elke dag hier op kantoor is. Hierdoor kan ze de juiste vragen stellen om erachter te komen of we op de juiste manier bezig zijn. Dan duwt ze soms met de vinger op de zere plek. Het is heel fijn om op deze manier een stok achter de deur te hebben. Daarnaast doet zij de interne audits, bewaakt het systeem, de processen, documenten en registraties.”

Meer enthousiaste verhalen van onze klanten lezen? Klik dan door naar ons online magazine ‘Conformiso in de praktijk’

Weten wat Conformiso voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiliging, gezond & veilig werken en milieu? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times