Skip to main content

Barbara: “Veiligheid is de bril waardoor ik altijd naar zaken zal kijken.”

 

Per 1 juni 2023 is Barbara Krupp gestart als organisatieadviseur KAM bij Conformiso. Ze maakte een wending in haar carrière waarvan ze op voorhand dacht die niet te kunnen maken. Echter, toen ze Conformiso leerde kennen, was ze al vrij snel om. “Bij deze organisatie durf ik de stap te maken”, aldus Barbara. Lees haar verhaal en de ervaring van haar eerste maanden in haar nieuwe functie.

 

Barbara heeft gestudeerd aan de Hoge Hotelschool, maar is niet in de horecabranche gebleven. Ze kwam terecht in de projectondersteuning, met name gericht op duurzaamheid, veiligheid en diverse ISO-normen. Zo heeft ze voor verschillende brancheorganisaties gewerkt en keek mee hoe bedrijven met deze onderwerpen aan de slag waren of gingen. Toen ze bij een organisatie in de maakindustrie ging werken, zag ze allerlei zaken die (beter) geregeld konden worden met betrekking tot ISO-certificeringen, Veiligheid en Arbo-zaken. Ze ging zich hier ook steeds meer mee bezighouden en uiteindelijk werd ze hiervoor verantwoordelijk. Veiligheid (op de werkvloer) werd het stokpaardje van Barbara en ze volgde de opleiding MVK, Middelbaar Veiligheidskunde. Barbara was niet zo zeer op zoek naar een nieuwe baan, maar was wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden. En met die nieuwsgierigheid en interesse kwam ze aan tafel bij Conformiso.

Bij een organisatie als Conformiso de stap durven maken.

Barbara steekt van wal: “Ik werd getipt op de vacature als adviseur bij Conformiso. Mijn eerste reactie was echter dat het adviseurschap niets voor mij zou zijn. Dan moet je in mijn beleving, als je (nieuw) binnenkomt bij een bedrijf op alle vragen direct een antwoord of oplossing hebben. Dat idee vond ik spannend. Maar ik werd uitgedaagd om het gesprek aan te gaan en te onderzoeken of het toch bij me past. En zo ging ik het eerste gesprek in bij Conformiso. Dat verliep heel prettig; ik ervaarde de gemoedelijkheid van het bedrijf, de korte lijnen en de open communicatie. Daar was ik direct van gecharmeerd. Als ik dan toch de stap naar adviseur zou maken, zou ik het bij een organisatie als Conformiso wel durven. Ik had stof tot nadenken.”

“Ik vervolgde de procedure met een fijn en open gesprek met twee collega’s en een hele leuke en interessante meeloopdag. Tijdens deze meeloopdag werd de diversiteit van de functie als adviseur bevestigd en werden mijn eerdere twijfels weggenomen; je kan altijd terugvallen op je collega’s als dat nodig is. Ik was om en besloot om het te gaan doen,” vertelt Barbara enthousiast.

Het cliché is waar. Geen dag is hetzelfde.

Barbara loopt in deze beginfase mee met collega’s om zich de werkzaamheden en werkprocedures van Conformiso eigen te maken. “Ik ondersteun collega’s die het heel druk hebben en zal in de komende tijd ook klanten, waar mogelijk, gaan overnemen. Ik ben bekend met de materie, de invulling is echter bij ieder bedrijf net weer anders. Alles is maatwerk. Mijn gezichtsveld wordt hierdoor breder. Ik zie nu hoe je bij verschillende bedrijven op steeds een andere  manier tot een doel kunt komen. ”

“Het klinkt misschien heel cliché,” vertelt Barbara. “Maar geen dag is hetzelfde bij Conformiso. De ene dag ben ik bij een staalfabriek, de andere dag zit ik in een vergadersetting en weer een andere dag sta ik in een vleesverwerkingsafdeling op de vloer. Ik voer interne audits uit om bedrijven (en mijn eigen collega’s) te toetsen. Ook doe ik risico-inventarisaties en breng er verslag over uit.” Veiligheid is de bril waardoor ik altijd naar zaken zal kijken.”

Groeien naar zelfstandig adviseur.

Barbara ziet de vrijheid en verantwoordelijkheden die een organisatieadviseur KAM bij Conformiso heeft. Daar zal ze spoedig zelf naartoe groeien. “Ik zie dat de manier van werken bij Conformiso veel vrijheid met zich meebrengt. Ik kan dadelijk zelf projecten bij bedrijven oppakken, samen met de klant plannen maken en er uitvoering aan geven. Ik houd ervan om processen in te richten of ze te verbeteren. Het is mooi, als de stappen zijn uitgevoerd, dat de toegevoegde waarde ervan zichtbaar is binnen het bedrijf. Door een sparringpartner te zijn, bouw je een sterke relatie met de klant op. Je wordt echt onderdeel van een bedrijf.”

Ze vervolgt haar verhaal: “Ik zou bedrijven graag het inzicht geven dat er meer motivaties zijn voor het behalen van een norm, dat het niet alleen een verplichting hoeft te zijn. Het kan echt helpen, bijvoorbeeld voor het verhogen van de efficiency en veiligheid binnen het bedrijf, maar ook hoe je medewerkers duurzaam inzetbaar kunt houden. Soms zijn het juist de quick wins die grote positieve gevolgen kunnen hebben binnen de organisatie, die je op voorhand niet had verwacht. Het is dus echt mijn passie bedrijven helpen te groeien door verbetering aan te brengen.”

Nog even over Conformiso zelf.

Nu Barbara enkele maanden aan boord is binnen Conformiso kan ze wel bevestigen dat ze zich helemaal thuis voelt. “Inderdaad. Ik voel me heel goed binnen het team. We zien elkaar niet veel, maar staan altijd voor elkaar klaar. Tijdens het maandelijkse teamoverleg praten we zowel zakelijk als sociaal bij, we lunchen samen en hebben alle ruimte voor onderling overleg. De lijntjes zijn kort. We bellen en appen geregeld met elkaar. Zo komen er in de whatsapp groep van Conformiso zakelijke vragen voorbij, maar ook leuke foto’s van een collega op locatie. Ondanks dat we elkaar niet veel zien voelt het écht als een team collega’s,” sluit Barbara mooi af.

Wil je weten wat Barbara of Conformiso voor jouw organisatie kan betekenen? We bespreken het graag met je. Neem vrijblijvend contact met ons op via 040-2319023 of via de button hieronder.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times