Skip to main content

Reinis: “KAM dichter bij medewerkers door MyQ”

In ‘Conformiso in de praktijk’ vertellen klanten over onze werkzaamheden bij hun organisatie. Deze keer is dat NV Reinis, de afvalinzamelaar uit Spijkenisse. Sinds een jaar is Conformiso betrokken bij het KAM-management, met name middels de inzet van MyQ, de digitale kwaliteitsmanager.

In 2006 is de Stadsreiniging Spijkenisse verzelfstandigd en gaat sindsdien door het leven als NV Reinis. Reinis profileert zich graag met de slogan ‘Dichtbij, flexibel, voordelig’ wat eigenlijk alles zegt over de wijze waarop Reinis haar dienstverlening aanbiedt. Die dienstverlening wordt door 65 enthousiaste en vakbekwame medewerkers uitgevoerd. Reinis houdt zich bezig met de inzameling van zowel huishoudelijk als bedrijfsafval, het handmatig en machinaal vegen, verwijderen van graffiti, bestrijden van ongedierte, onkruidbeheersing, gladheidbestrijding en het beheer en de exploitatie van de Stadswerf van de gemeente Nissewaard.

Betrokken en benaderbaar

Ben Adelmund, directeur van NV Reinis, ging ruim een jaar geleden op zoek naar een nieuwe externe partij die ervoor kon zorgen dat KAM onderdeel zou worden van iedereen binnen de organisatie. “Veiligheid is één van onze kerncompetenties. Dat moet ook wel aangezien wij actief zijn in de sector met op één na de meeste bedrijfsongevallen. KAM moet echt in het DNA van onze medewerkers zitten en dat was nog niet het geval. Na wat zoekwerk kwam ik uit bij Conformiso en specifiek bij MyQ, hun digitale KAM-platform. Dat leek ons perfect om KAM dichter bij de medewerkers te brengen. En dat bleek ook zo te zijn!” In september 2018 is Henk Otten van Conformiso aan de slag gegaan bij Reinis, direct naar grote tevredenheid van de organisatie: “Henk was vanaf het begin heel erg betrokken. Hij heeft de eerste tijd met alle disciplines – ook op de vuilniswagen – meegelopen waardoor hij meteen heel benaderbaar was voor iedereen. Hij toont eigenaarschap rondom KAM en jaagt de juiste mensen aan als er iets moet gebeuren,” vertelt Adelmund.

“App MyQ werkt ècht!”

Niet alleen de betrokkenheid van Henk wordt als positief ervaren, ook de inzet van MyQ levert op wat ze er bij Reinis van verwachtten: “Doordat MyQ met de app zo eenvoudig in gebruik is, hebben we gezien dat het melden van incidenten echt op gang is gekomen. Waar het voorheen nog wel bleef hangen ‘in de wandelgangen’, wordt er nu daadwerkelijk gemeld. En de medewerkers zien ook dat er iets met de meldingen gebeurt. Zo hebben we bijvoorbeeld een ander type werkhandschoenen aangeschaft na de melding van een incident.”

“Het is fijn dat Henk stuurt op continuïteit in plaats van op korte termijn. Onze opdrachtgever vraagt niet om ISO-certificaten maar we willen als Reinis wel een lerende organisatie zijn die kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Conformiso heeft daarbij, met Henk als onze adviseur, een duidelijke signalerende en aanjagende rol. Het feit dat we onze samenwerking onlangs met drie jaar hebben verlengd, zegt genoeg over hoe tevreden we zijn,” aldus Ben Adelmund.

Weten wat Conformiso voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiliging, arbo en milieu? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Meer weten over MyQ? Kijk alvast op de website, bekijk het webinar of neem contact op voor een demonstratie.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times