Skip to main content

Scheidt & Bachmann: “Alles wat je kan bundelen maakt het werk efficiënter”

In ‘Conformiso in de praktijk’ vertellen klanten over onze werkzaamheden bij hun organisatie. Deze keer is dat Scheidt & Bachmann Parkeersystemen, een innovatieve partij voor ‘smart parking’ uit Zoetermeer. Conformiso onderhoudt daar, samen met hun eigen medewerkers, al sinds 2013 het KAM-managementsysteem wat gecertificeerd is volgens ISO 9001, ISO 14001 en VCA**. Ze maken daarbij gebruik van MyQ, de digitale kwaliteitsmanager.

Scheidt & Bachmann opereert op de Nederlandse markt met twee dochterondernemingen van Scheidt & Bachmann GmbH. Deze twee ondernemingen zijn verantwoordelijk voor drie divisies: Systemen voor Openbaar Vervoer, Systemen voor Tankstations en Parkeersystemen. Henk Domenie is Managing Director van de divisie Parkeersystemen, zowel in Nederland als België. Hij is zeer te spreken over de begeleiding door Conformiso: “Het is erg prettig om alles op het gebied van KAM met MyQ in één systeem gebundeld te hebben en in Ester Verheijen (adviseur van Conformiso) ook één aanspreekpunt te hebben.”

MyQ: alles in één systeem gebundeld en geborgd

Scheidt & Bachmann streeft een hoge mate van kwaliteit van dienstverlening na, aldus Domenie. Door het gebruik van MyQ zijn alle documenten en processen in één systeem gebundeld en altijd actueel en voor handen. “Alles wat je kan bundelen maakt het werk efficiënter. Doordat MyQ altijd en overal beschikbaar is, hebben onze medewerkers bovendien geen excuses meer om dingen ‘niet te weten’. De workflows in MyQ geven zekerheid dat processen worden gevolgd en procedures op de juiste manier en het juiste moment worden uitgevoerd. Dat werkt erg prettig,” aldus Domenie. Uiteraard zijn er altijd nog verbeterpunten: “We zijn nog niet helemaal tevreden maar in basis is het al heel goed. Het gaat nu echt om de finetuning.”

Naast de begeleiding bij alle certificeringen voert Conformiso ook de wettelijk verplichte risico inventarisatie en evaluatie (RIE) voor Scheidt & Bachmann uit en begeleidt het de organisatie bij de praktische uitwerking hiervan. Tevens heeft Conformiso in 2018 een Privacy Impact Scan uitgevoerd in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR). “Als er een certificaat komt voor de AVG dan willen we dat zeker ook behalen en weer integreren in MyQ,” zegt Domenie.

Conformiso ook internationaal actief

Dat ze bij Scheidt & Bachmann tevreden zijn over de begeleiding door Conformiso blijkt wel uit het feit dat zij onlangs opdracht hebben gegeven om ook het KAM-management voor de vestiging in België in te richten. Ester Verheijen begeleidt ook daar met het behalen en behouden van de ISO 9001, ISO 14001 en VCA** certificaten. Henk Domenie daarover: “We zijn erg blij met Ester, het is prettig dat ze ons bedrijf al kent en bovendien ‘goed ligt’ binnen de organisatie”.

Meer weten?

Weten wat Conformiso en MyQ voor uw bedrijf of organisatie kunnen betekenen op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiliging, arbeidsomstandigheden en milieu? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Meer weten over de dienstverlening van Scheidt & Bachmann Parkeersystemen? Neem eens een kijkje op hun website: www.scheidt-bachmann.nl

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times