Skip to main content

Veilig werken in de bouw

‘Bouwbedrijven nemen het niet zo nauw met de veiligheidsregels. Dat blijkt uit een inventarisatie van Inspectie SZW. In minder dan twee jaar tijd constateerde de Inspectie 1.076 ernstige overtredingen bij 849 werkgevers in de bouw. In 830 gevallen was er sprake van acuut gevaar voor de werknemers en werden de werkzaamheden stilgelegd.’

Bovenstaand bericht werd op 21 november jl. gepubliceerd op de website van Rendement, een uitgeverij van vakbladen voor professionals in elf vakgebieden. Werken in de bouw staat hoog op de lijst met gevaarlijkste beroepen die het CBS onlangs publiceerde. Vanwege het verhoogde risico is een goede risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en een strikte naleving van de preventie- en veiligheidsvoorschriften van essentieel belang.

 

Conformiso in de bouw

Onder de klanten van Conformiso bevinden zich ook veel bouwbedrijven. Dat zijn stuk voor stuk bedrijven die kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. We voeren RI&E’s en werkplekinspecties voor ze uit, organiseren toolboxmeetings en verzorgen veiligheidstrainingen. Daarnaast kunnen we, samen of in elk geval in nauw overleg met de klant, een arbozorgsysteem opzetten dat voldoet aan (inter)nationale normen, zoals VCA, de Veiligheidsladder en ISO 45001. Lees alles over onze diensten op dit gebied op de pagina ‘Veiligheid & Gezondheid’.

Een praktijkvoorbeeld van veilig werken? “We werken goed en veilig óf we werken niet,” vertelde Marlies Schillings van Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling in het artikel ‘Conformiso in de praktijk’. En zo zouden alle (bouw)bedrijven erover moeten denken.

 

Hulp nodig?

Zorg ook voor een veilige werkomgeving en de gezondheid van jouw werknemers. We vertellen je er graag alles over. Neem meteen contact met ons op voor een oriënterend gesprek: telefonisch via 040-2319023 of via onze contactpagina.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times