Skip to main content

Vrijdag Premium Printing: “Betrokkenheid van medewerkers is onontbeerlijk”

In ‘Conformiso in de praktijk’ vertellen klanten over onze werkzaamheden bij hun organisatie. Deze keer is dat Vrijdag Premium Printing (VPP), een B2B drukkerij in Eindhoven met als core-business het ‘ontwikkelen en produceren van verkoopbevorderende etiketten en verpakkingen’. Conformiso begeleidt VPP bij alles wat te maken heeft met het KAM-management.

In 1905  werd Vrijdag Premium Printing opgericht door Louis Vrijdag. Deze onderwijzer en muziekliefhebber besloot zelf de bladmuziek voor de zangvereniging te gaan drukken in een eigen steendrukkerij. Dit werd een succes. Dankzij haar hoge kwaliteit drukwerk en toepassing van speciale veredelingen bleef Vrijdag Premium Printing groeien. Na de bladmuziek volgden al snel etiketten en verpakkingen. Tegenwoordig legt het bedrijf zich naast de productie ook toe op het design en de ontwikkeling. Inmiddels werken zo’n 115 mensen bij VPP en mag het bedrijf zich sinds 2005 ‘bij koninklijke beschikking’ hofleverancier noemen.

Vrijdag streeft naar perfectie

“We zijn op een unieke wijze bezig met een ambacht, en dan in combinatie met de efficiënte productie van honderden miljoenen etiketten en verpakkingen per jaar.” vertelt Henk Nota, directeur van Vrijdag Premium Printing. “We willen de beste drukkerij zijn. Daarom streven we naar perfectie, willen we trots zijn op onze producten. Dat geldt voor alle medewerkers, iedereen wil dat bereiken, het zit echt in de cultuur van ons bedrijf. Het feit dat we werken voor wereldmerken maakt ons natuurlijk ook al trots.” Om die perfectie te bereiken en een stap te maken in hun KAM-management, hebben ze een jaar of 5 geleden Conformiso in de arm genomen. “Het stukje KAM is echt een vak apart, niet iets wat je erbij doet. We zochten een professional die op dat gebied volledig op de hoogte is van de ontwikkelingen in de markt en voor ons bedrijf een link is naar de buitenwereld. Ester Verheijen van Conformiso is de verpersoonlijking daarvan.”

Persoonlijke betrokkenheid van adviseur Conformiso

Ester begon in 2014 met het opzetten en implementeren van ISO 14001 (milieumanagement) en nam ook de begeleiding van ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) over. Begin dit jaar is ook gestart met de implementatie van de norm BRC (hygiëne en voedselveiligheid). “Draagvlak onder het personeel is daarbij natuurlijk heel belangrijk. KAM wordt toch vaak gezien als ‘gedoe’ maar bij ons heeft iedereen een hoge pet op van kwaliteit. Het verantwoordelijkheidsgevoel zit echt in de genen. Die hoge betrokkenheid van het personeel is er overigens al heel lang: we hadden in de jaren ’40 als één van de eerste bedrijven al een OR,” vertelt Nota met enige trots. “Ondanks dat ze geen ‘eigen’ medewerkster is, laat Ester ook die persoonlijke betrokkenheid zien. Met haar geweldige drive weet ze andere collega’s ook enthousiast te maken en te betrekken bij het KAM-gebeuren.”

Weten wat Conformiso voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiliging, arbo en milieu? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times