Skip to main content

Werken als adviseur informatiebeveiliging

Binnen Conformiso vindt een interessante groei in werkzaamheden plaats, onder andere op het gebied van informatiebeveiliging. We gaan in gesprek met collega Henk Otten. Hij vertelt over zijn huidige functie waar informatiebeveiliging een belangrijk onderdeel van is. Daarnaast vertelt hij over de openstaande vacature adviseur informatiebeveiliging.

Henk maakte de overstap naar Conformiso

Henk was al bekend met Conformiso en werkt er sinds april 2018 als organisatieadviseur. Hoe ben je bij Conformiso terecht gekomen? Henk Otten: “Ik heb een brede managementervaring in mijn verleden. Vanuit mijn laatste rol als operationeel manager bij een groot landelijk parkeerbedrijf ben ik met Conformiso in contact gekomen. Zij regelen daar alles rondom kwaliteit, veiligheid, milieu en informatiebeveiliging. Als operationeel manager heb je met al die facetten te maken. De uitdagingen die dit met zich meebracht spraken me zo aan dat ik in goed overleg met mijn vorige werkgever de overstap naar Conformiso heb gemaakt. Zo ben ik gaan werken bij een bedrijf dat ik al jarenlang ken vanuit de samenwerking en waarvan ik weet hoe professioneel ze werken. Dat gaf al direct veel vertrouwen.”

 

Veel afwisseling in het werk, zowel in opdrachten als in werkplek

Henk vertelt verder: “De afwisseling tussen de verschillende bedrijven en hun branches is erg leuk. Zo werken we voor zowel grote als kleinere bedrijven in veel verschillende branches. Veelal aansprekende namen. Voor ieder bedrijf spitsen we onze dienstverlening specifiek toe op hun branche, wensen en omstandigheden. We leveren écht maatwerk.”
“Die afwisseling vind ik ook terug in de verschillende werkplekken. Ik ben vaak op locatie bij onze klanten om zaken te implementeren of te onderhouden, daarnaast werk ik veel vanuit huis. Voor werkoverleg kom ik naar het kantoor in Veldhoven,” vult Henk aan.

Informatiebeveiliging is een hot topic

Informatiebeveiliging is vandaag de dag een belangrijk onderwerp, het staat hoog op de agenda  van veel bedrijven. Conformiso is al jarenlang actief binnen dit onderwerp en leidt eigen medewerkers op tot specialisten informatiebeveiliging en privacy. Henk: “Ik word momenteel intern opgeleid door mijn collega Will van Limpt. De doelstelling is dat ik uiteindelijk zelfstandig de implementatie van ISO 27001 (de internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging) ga uitvoeren bij bedrijven. Dit doen wij middels het inrichten van een ISMS (Information Security Management Systeem), waarin alle documenten, procedures en reglementen op maat worden vastgelegd voor een bedrijf.”
“De toenemende aandacht voor cybersecurity komt doordat bedrijven hun gegevens logischerwijs steeds beter beveiligd willen hebben, om datalekken, hacks en inbraken te voorkomen. Het hebben van een ISO 27001 of NEN 7510 certificaat is in toenemende mate een verplichting voor bedrijven om simpelweg deel te kunnen nemen aan grote aanbestedingen. Het zijn gewoon uitsluitingscriteria. We hebben dus nog flink wat werk te verzetten en we verwachten dat deze tak binnen het brede aanbod van onze dienstverlening de komende jaren enorm zal groeien,” vult Henk aan.

Op zoek naar een collega adviseur informatiebeveiliging

Conformiso is per direct op zoek naar collega’s adviseur informatiebeveiliging. De adviseur informatiebeveiliging richt managementsystemen in op het gebied van informatiebeveiliging volgens (inter)nationale normen zoals ISO 27001, NEN 7510, etc. Hij ontwerpt, implementeert en onderhoudt ze.
Henk vertelt naar wat voor type collegae Conformiso op zoek is. “Het is belangrijk dat je interesse hebt in processen, procedures en de (technische) ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging. Uit willen vinden hoe iets georganiseerd is en hoe het werkt, dat vraagt een bepaalde nieuwsgierigheid. Daarnaast is het van belang dat je interesse hebt in de ondernemer en zijn onderneming. Actief werken aan verbetering en van toegevoegde waarde zijn, daar draait het om. Dat betekent dat je het ene moment met de directie in gesprek bent over beleid, strategie, doelstellingen en de toekomst van de onderneming. Het andere moment ben je op de werkvloer interne audits aan het uitvoeren en werk je samen om de gestelde doelen te verwezenlijken. Dat vraagt een bepaalde flexibiliteit en kracht in communicatie en persoonlijk contact maar juist deze aspecten maken het werk heel interessant, afwisselend en leuk,” legt Henk uit.

 

Wat maakt werken bij Conformiso interessant?

Henk steekt van wal: “Zoals ik eerder al vertelde, is de afwisseling in projecten en opdrachtgevers erg leuk. Maar vooral ook de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en op te pakken. Zodat je je eigen inzetbaarheid vergroot op basis van je persoonlijke interesses. Dit is écht een win-win situatie, wat zowel voordelen oplevert voor Conformiso, de klant als voor mijzelf. Wat Conformiso duidelijk kenmerkt is dat het een dynamisch bedrijf is waar veel gebeurt. Ik mag wel zeggen dat ze toonaangevend zijn op het gebied van kwaliteit, veiligheid, milieu en informatiebeveiliging. Iedereen werkt er erg pragmatisch, helpt elkaar, we hebben korte lijnen en schakelen daardoor makkelijk en snel. Het bedrijf kent geen hiërarchische structuur, de twee directeuren zijn onderdeel van het team. De sfeer is gewoon goed en ‘Brabants’ gemoedelijk,” aldus Henk.
“Ja.. Conformiso is een bedrijf waarmee je je echt verbonden voelt en trots op bent. We hebben leuke collega’s en leuke klanten waar we vaak al jarenlang komen. Zij zien ons écht als een professionele vriend. Daarnaast krijgt iedereen er alle ruimte om te groeien en te ontwikkelen,” sluit Henk tevreden af.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times