Skip to main content

Maak kennis met organisatieadviseur Sanne van Horrik

Sinds 1 januari dit jaar is organisatieadviseur Sanne van Horrik onderdeel geworden van het team van Conformiso. Een goed moment om haar voor te stellen. Sanne vertelt ons over de switch die ze maakte en hoe ze zich meer en meer specialiseert op het onderwerp veiligheid.

 

We zijn allereerst nieuwsgierig hoe je bij Conformiso terecht bent gekomen: “Ik werkte al 9 jaar als KAM-coördinator bij een aannemersbedrijf. Via via werd ik geattendeerd op een vacature bij Conformiso. Zo kwam ik in contact met Harold Kuyten en had ik meerdere fijne gesprekken. Dat triggerde mij om na te denken over een nieuwe stap in mijn carrière. Wat mij vooral aansprak is het werken in meerdere branches en met verschillende soorten certificeringen. Bij het aannemersbedrijf waar ik werkte was ik verantwoordelijk voor 13 verschillende certificeringen. Maar het idee om ondersteuning te bieden aan verschillende klanten, die ieder een andere bedrijfsvoering hebben en ieder hun eigen aanpak vragen om de certificeringen te realiseren, leek me écht leuk. Dus ik maakte de overstap naar organisatieadviseur en startte 1 januari dit jaar bij Conformiso.”

Een nieuw baan, een nieuwe omgeving. Hoe is dat voor jou? “Het team van Conformiso is super. Collega’s staan open voor elkaar en helpen graag,” vertelt Sanne. “Wanneer ik bijvoorbeeld een vraag heb dan word ik direct geholpen. Ondanks dat we elkaar niet vaak zien, omdat we veelal intern bij klanten werken, is het team heel hecht en persoonlijk. Er is een fysieke afstand, maar toch heb ik het gevoel dat ik iedereen goed ken.”

Krijg een inkijkje in een werkdag van Sanne

Sanne vertelt over haar functie: “Ik help verschillende bedrijven met het opzetten van certificeringen, denk aan ISO 14001, ISO 9001 en VCA. Daarnaast help ik bij het onderhouden van deze certificeringen, door te zorgen voor tijdige registraties en dat alle vereiste documenten zoals procedures en formulieren aanwezig zijn. Ik werk vaak intern bij klant. Bij het opzetten van het systeem en het behalen van een nieuw certificaat ben ik met regelmaat bij de klant. Voor het onderhouden van het kwaliteitsmanagementsysteem gaat de frequentie omlaag en kom ik bijvoorbeeld één keer per maand. Ik bekijk dan of de vastgestelde acties zijn uitgevoerd, ik houd procedures en het systeem bij, maar ik controleer ook of er meldingen zijn binnengekomen op het gebied van veiligheid of milieu. Stel dat er een bedrijfsongeval of een bijna-ongeval heeft plaatsgevonden dan dienen we dit te registreren. Ik ga dan binnen de organisatie in gesprek met de betrokken personen om te kijken hoe we zo’n situatie kunnen oplossen en in de toekomst voorkomen. Ik registreer de situatie en toon aan hoe het bedrijf zo’n situatie oplost en de preventie ervan borgt.”

Sanne vervolgt: “Ik ontzorg de organisatie echt op het onderdeel certificering. Vooral bij bedrijven die niet iemand in dienst hebben voor deze werkzaamheden. Door mij, of één van mijn collega’s, in te huren voorkomen we het risico dat de certificering niet helemaal goed of volledig wordt gedaan. Ik ken de wetgeving en alle certificeringseisen en zorg dat een bedrijf daaraan voldoet. Soms zijn het eenvoudige acties zoals het uitsturen van een reminder voor een werkplekinspectie of een toolbox-meeting. Maar denk ook aan registraties van klachten en ongevallen met de juiste afwikkeling en registratie ervan.”

De groeiambitie van Sanne

Wanneer we Sanne vragen waar ze naar toe wil groeien, vertelt ze ons over haar passie voor veiligheid: “Ik zou graag de opleiding MVK (Middelbaar Veiligheidskundige) willen volgen en me meer verdiepen op het onderwerp veiligheid. Ik vind dit een interessant thema en kan bedrijven dan nog beter helpen bij het behalen van VCA en de Veiligheidsladder.”

“Het onderwerp veiligheid spreekt me extra aan,” vervolgt Sanne, “omdat ik zowel met de werkvloer, kantoor en de verschillende werknemers te maken heb. Daar zit een extra dynamiek in en de effecten van het resultaat zijn duidelijk zichtbaar.”

Geen spijt van de overstap

“Als ik nu terugkijk op dit eerste half jaar bij Conformiso dan ben ik heel blij met mijn nieuwe baan. Het is altijd spannend om aan iets nieuws te beginnen, maar ik heb geen seconde spijt gehad van deze overstap,” sluit Sanne enthousiast af.

Wil je weten wat Sanne als organisatieadviseur van Conformiso voor jouw organisatie kan betekenen? We bespreken het graag met je. Neem vrijblijvend contact met ons op via 040-2319023 of via de button hieronder.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times