Skip to main content

Mark Lenselink: “Pragmatische oplossingen maken mijn werk waardevol en plezierig.”

Mark Lenselink is in augustus 2022 aan boord gekomen bij Conformiso als KAM-adviseur. Zelf spreekt hij, door zijn internationale ervaring, eerder over QHSE-adviseur: Quality, Health, Safety en Environment. Voorheen werkte hij als veiligheidsdeskundige in de internationale logistiek en daarna als KAM manager bij een groot machinebouwbedrijf. Maar Mark besloot – eerder dan hijzelf had verwacht – de overstap te maken naar Conformiso. Lees verder wat Mark’s functie zo interessant maakt.

 

Waarom ben je bij Conformiso gaan werken?

Mark: “Toen ik de vacature zag, begon het meteen te kriebelen. In deze functie zie je het resultaat van verbeteringen in structuur en registraties echt terug op de werkvloer, in een betere veiligheid en kwaliteit. Dat is wat ik het mooiste vind aan mijn werk.
Ik had een goede baan bij een traditioneel productiebedrijf met vaste werktijden, maar ik was op zoek naar meer ontwikkeling en diepgang in mijn werk. Mijn intentie was om nog anderhalf jaar bij mijn huidige werkgever te blijven. Ik dacht als mijn twee jonge dochters wat ouder zijn, dan ga ik de volgende stap maken. Maar het liep allemaal anders. De kans die ik bij Conformiso kreeg was erg aantrekkelijk. Daarom stelde ik mijzelf de vraag of ik zo’n kans over anderhalf jaar opnieuw op mijn pad zou krijgen?”

Wat doet een organisatieadviseur QHSE?

Mark vervolgt: “Als KAM adviseur kom ik bij meerdere opdrachtgevers die elk hun eigen behoeften en verwachtingen hebben. Iedere keer is het zaak om de organisatie in een relatief korte tijd zo goed mogelijk te leren kennen waardoor ik een goed professioneel advies kan opstellen. Conformiso hanteert daarbij een standaardprogramma dat we volgens een projectplanning monitoren. Na de kennismaking en eerste inventarisatie worden de processen zo goed mogelijk in kaart gebracht, waarmee de benodigde registraties en acties om de procedures te borgen worden bepaald. De beschreven werkwijze wordt vervolgens getoetst waardoor de beoordeling van het systeem met een checklist kan worden uitgevoerd. De complexiteit en omvang van de organisatie bepalen voor een groot deel hoe omvangrijk de verschillende processen zijn. Wij adviseren onze klanten om de gezondheid, veiligheid en omgeving risico’s te bewaken.”

Wat is voor jou de uitdaging in je werk?

“De uitdaging is om bewustwording en overtuiging te creëren waarom een managementsysteem helpt om daadwerkelijk een veiligere en betere werkomgeving te creëren en dat het behalen van het certificaat niet het doel op zichzelf moet zijn. Bovendien wil ik bij mijn klanten de medewerkers op de werkvloer pragmatische oplossingen bieden voor het veilig werken binnen hun werkomgeving.”

Hoe waren jouw eerste ervaringen in de dagelijkse Conformiso praktijk?

“Ik heb hiervoor zo’n 15 jaar ervaring met KAM management opgebouwd waardoor risicoanalyse, proces veiligheid, milieu, duurzaamheid en arbeidshygiëne bekende aspecten zijn. Deze onderwerpen zijn allemaal gericht op de verbetering van de veiligheidscultuur binnen een bedrijf. Mijn eerste opdrachten bij Conformiso waren bij een parkeerbedrijf en bij een transportbedrijf. Ik mocht die projecten meteen zelfstandig begeleiden. En hoewel ik pas net bij Conformiso aan boord was én de periode voor de audit kort was, heb ik deze klanten goed kunnen adviseren en de her-certificering gerealiseerd. Daar haal ik veel plezier uit,” sluit Mark tevreden af.

Ook behoefte aan ondersteuning bij de certificering van jouw organisatie op het gebied van Kwaliteit, Informatiebeveiliging, Arbo of Milieu? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times