Skip to main content

Patricia Bijnsdorp (Spyntri): ‘Nog nooit zo’n korte sollicitatieprocedure gehad!’

 

Met veel plezier stellen we je voor aan onze nieuwe collega Patricia Bijnsdorp. Zij is als operationeel manager aan de slag gegaan bij Spyntri. Dit is een dochteronderneming van Conformiso en Kleemans Organisatieadvies, gespecialiseerd in informatiebeveiliging. Patricia vertelt je graag hoe Spyntri voor haar het ‘perfecte plaatje’ is.

 

Hoe Patricia en Spyntri samenkomen
Patricia: “Ik werd benaderd door een recruitmentbureau waar ik al een tijdje contact mee had. Met eerder voorgestelde functies had ik geen klik, maar deze functie van Spyntri voelde direct als een match. Dus ik reageerde en kwam in gesprek met Harold en Twan. Daardoor werd ik alleen maar enthousiaster. Ik was namelijk op zoek naar een functie waar ik mijn ervaring in de informatiebeveiliging kwijt kon, maar juist ook kon focussen op de ontwikkeling van een organisatie en een team. Al deze facetten komen samen binnen de functie van operationeel manager bij Spyntri.”

We vragen Patricia naar haar achtergrond: “Ik heb lange tijd voor een consultancybureau gewerkt, waar ik kwaliteitsmanagement deed en normschema’s adviseerde bij bedrijven. Ik heb veel projecten in informatiebeveiliging gedaan en ben in mijn laatste baan kwaliteits-, milieu- en informatiebeveiligingsmanager geweest. Het is vooral ook mijn bedrijfskundige achtergrond die de interesse voor het bouwen van een organisatie met zich meebrengt.”

“Spyntri is een jong bedrijf, volop in ontwikkeling,” vervolgt Patricia haar verhaal. “Dat sluit perfect aan bij al mijn kennis, kunde en interesses. Het was voor mij dan ook geen moeilijk besluit om de overstap te maken. In mijn carrière heb ik nog nooit zo’n korte sollicitatieprocedure meegemaakt. Dit is ècht een goede match.”

Informatiebeveiliging met veel afwisseling
Patricia: “Met Spyntri adviseren we mkb-bedrijven op het gebied van informatiebeveiliging. We helpen bij de implementatie ervan, zoals het beveiligen van netwerken en devices, of het goed inrichten van systemen binnen het bedrijf. Maar denk ook aan het geven van bewustwordingsadvies over databeveiliging en hoe om te gaan met informatiebeveiliging bij de aanname van nieuwe medewerkers. Het is een ontzettend actueel onderwerp, voor ieder bedrijf.”

Wat maakt jouw werk bij Spyntri zo leuk? “Het klinkt misschien niet origineel, maar ik heb veel afwisseling en dynamiek in mijn werk,” vertelt Patricia. “De ene dag ben ik bezig met de aansturing en de aanname van consultants, de andere dag zit ik bij de klant en duik ik de inhoud in. En weer een andere dag zit ik in overleg met Harold en Twan over de bedrijfsvoering. Ik werk in Veldhoven op kantoor bij Spyntri, bij de klant intern, maar soms ook thuis.”

“Bij veel mkb-bedrijven is het implementeren van informatiebeveiliging gedreven vanuit een ISO-certificering, of omdat een onderneming door een klant wordt verplicht een ISO 27001 certificaat te hebben. Dan krijgen wij de vraag om te begeleiden bij het behalen van deze certificering. Dat is voor mij de kers op de taart. De systematiek en het achterliggende proces om informatiebeveiliging goed te implementeren is belangrijker dan het certificaat op zich. Ik vind het ’t leukste wanneer een klant denkt ‘Ik moet dit doen’ en dat hij er later ook de toegevoegde waarde van inziet. We gaan niet alleen voor een certificaat, maar juist voor daadwerkelijke verbetering,” benadrukt Patricia.

Met veel plezier groeien naar landelijke dekking
“Spyntri is een nieuw bedrijf. Het is mijn taak als operationeel manager om het bedrijf naar een next level te tillen. Met mijn kennis en ervaring uit eerdere organisaties heb ik daar alle vertrouwen in. Het doel is om dusdanig te groeien dat we uiteindelijk landelijk onze dienstverlening leveren. Dit gaan we gestaag doen.”

Hoe ervaar jij jouw eerste maand bij Spyntri? “Wat mij opvalt in deze korte periode dat ik aan boord ben, is dat ik me al helemaal thuis voel. Het is niet vreemd. Dit komt denk ik door de informele sfeer die er heerst, ook bij Conformiso en bij Kleemans. Alle teamgenoten zijn aanpakkers en dat past bij mijn eigen doenersmentaliteit,” vertelt Patricia. “We werken hard, maar er is ook tijd voor een sociaal praatje. De balans tussen werk en mens is goed.”

Wil je weten wat Patricia of Spyntri voor jouw organisatie kan betekenen? We bespreken het graag met je. Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 0647830 of via de button hieronder.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

icon-angle icon-bars icon-times